Генерал Марк Мили председател на Обединения комитет на началник-щабовете на армията на

...
Генерал Марк Мили председател на Обединения комитет на началник-щабовете на армията на
Коментари Харесай

САЩ: Контраофанзивата на Киев далеч не е провал

Генерал Марк Мили  ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на армията на Съединени американски щати разяснява във вторник, че продължаващата украинска контраатака против съветските сили е надалеч от неуспех .

" Предстоят още доста борби " и Украйна има " доста количество бойна мощност , която към момента не е употребена ", разкри Мили на конференция дружно с американския министър на защитата Лойд Остин.

Киев реализира " прогрес " и " загубите на Русия не престават да нарастват ", съгласно Остин.

" Украйна въодушеви света със своята храброст и дух пред лицето на противозаконната съветска експанзия. Войната по желание на Русия към този момент продължава повече от 500 дни. Беше изцяло непровокирано. Това е изцяло излишно . И е изцяло незаслужено.

Русия продължава да бомбардира градовете на Украйна . Никой граждански не е в сигурност. А съветските ракетни обстрели и удари с дронове предизвикаха неизброими смъртни случаи, пострадвания и контузии на почтени украински мъже, дами и деца.

Но след повече от година война целият свят може да види неуспеха на Русия да реализира задачите на своята нападателна война.

Украинският народ сподели дълбока устойчивост пред лицето на огромната свирепост. А силите на Украйна не престават да се бият безстрашно, с цел да защитят своите съграждани и страната си.

Контраофанзивата на Украйна бележи основен миг в тази трагична война. Украинските въоръжени сили поеха самодейността да си възвърнат контрола над своята суверенна територия. Но експанзията на Русия против Украйна сътвори извънредно нестабилна обстановка. Войната на Путин продължава да взема ужасни и кървави жертви . "

" Цената на кръвта " скaча, а съветските наборници бягат от работа

Руската администрация и промишленост се задъхват да доставят хора и оръжия на нахлуващата си войска в Украйна

" Както споделих, борбата на Украйна за независимост е маратон, а не спринт . Доставихме на Украйна сериозни качества като противовъздушна защита и муниции. И ние няма да се откажем .

Така че тази Контактна група се събра още веднъж, за да отстоява някои значими общи правила. Суверенитет. Човешки права. Свободата . И отвод да се живее в свят, в който огромните страни могат просто да атакуван своите мирни съседи и да преначертаят границите със мощ.

Така че не се заблуждавайте. Ще продължим да вършим всичко на този свят, с цел да получи Украйна това, от което се нуждае .

И тази контактна група е непрекъснато доказателство за нашата обща решителност. И ние ще продължим да стоим до бранителите на Украйна, както вършим от началото на нашествието на Русия. Ще продължим да предоставяме на Украйна това, от което има потребност, когато има потребност.

И Съединените щати ще продължат да поддържат Украйна, до момента в който тя укрепва своите качества и се бори да живее в независимост и сигурност. Ще продължим да предоставяме образование, съоръжение и поддръжка на украинските въоръжени сили, с цел да помогнем за построяването на способна и професионална украинска войска, която може да се пази в този момент и да възпира експанзия в бъдеще .

По-рано този месец Съединените щати предоставиха различен пакет за помощ за сигурността на Украйна, оценен на 800 милиона $. Този пакет финансира повече системи за противовъздушна защита и муниции, както и сериозни муниции, от които Украйна се нуждае тъкмо в този момент. Освен това предоставяме още Bradley, Strykers, противотанкови системи Javelin и съоръжение за почистване на мини.

Този пакет акцентира дълбокия ангажимент на президента Байдън да поддържа Украйна в дълготраен проект .

И аз съм горделив, че към нас се причислиха в това историческо изпитание толкоз доста правилни съдружници и скъпи сътрудници . И ние надълбоко ценим напъните, които всички вие полагате, с цел да подкрепите правото на Украйна да живее като суверенна страна.

Наскоро Норвегия се ангажира да изпрати спомагателни съставни елементи, които ще разширят украинските системи за противовъздушна защита NASAMS. Германия ще поддържа нов пакет на стойност 770 милиона $, който ще включва пускови установки Patriot, 24 танка Leopard, 40 бойни машини на пехотата Marder и 20 000 артилерийски снаряда. Освен това Франция разгласи, че ще даде на Украйна ракети с огромен обхват SCALP. А Австралия ще изпрати 70 спомагателни военни транспортни средства и по този начин нужните артилерийски муниции в Украйна.

Украйна се бори за живота си. Залозите са огромни . Но тази Контактна група в никакъв случай не е бягала от предизвикателство.

Това е извънредно значим миг в историята на тази война и на този век . И Съединените щати ще поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Както и тази Контактна група. И дружно ще продължим да вършим всичко по силите си, с цел да може Украйна да отбрани свободата си. "
 Украйна води тежки боеве на изток и настава на юг
Украйна води тежки боеве на изток и настава на юг

Киев е отвоювал над 210 кв. км от началото на контраофанзивата си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР